Digitale transformatie voor Innovino: Bouwen aan een sterke online aanwezigheid

Wie is Innovino?

Innovino is een gespecialiseerd wijnbedrijf dat zich onderscheidt door zijn unieke aanbod van gepersonaliseerde wijngeschenken. Ze brengen de wijnervaring naar een hoger niveau door op maat gemaakte wijnpakketten aan te bieden die perfect zijn voor zowel persoonlijke als zakelijke geschenken.

Snel navigeren:

De klantvraag:

Innovino kwam bij ons met een duidelijk doel: Hij had een robuuste en aantrekkelijke website nodig om zijn producten te presenteren. Daarnaast hadden ze ook kwalitatieve leads nodig om hun producten onder de aandacht te brengen bij inkooporganisaties en hun omzet via de webwinkel te stimuleren.

Onze aanpak: Een geïntegreerde strategie voor digitale groei

Bij de aanpak van de uitdagingen van Innovino hebben we ons gerealiseerd dat het niet om losstaande taken gaat, maar om een reeks in elkaar grijpende acties die gezamenlijk naar het gewenste resultaat leiden. Om een samenhangende, naadloze online aanwezigheid voor Innovino te creëren, hebben we een alomvattende digitale strategie geïmplementeerd die verschillende facetten van online marketing en webontwikkeling omvat.

Investeren in groei: Onze Sweat Equity methode

We geloven en zagen kansen in de potentie van Innovino en de visie van Johan. Daarom hebben we besloten niet alleen diensten te leveren, maar ook te investeren in het bedrijf via sweat equity. In dit model steken we onze tijd, expertise en middelen – ter waarde van €40.000 – in Innovino, in ruil voor een percentage van de aandelen.

Sweat equity is een krachtige manier om waarde te creëren voor zowel ons als voor Innovino. Het betekent dat we niet alleen een dienstverlener zijn, maar ook een partner die even toegewijd is aan het succes van Innovino. Door onszelf in het spel te hebben, verzekeren we ons ervan dat we altijd onze beste inspanningen leveren om het bedrijf te laten groeien.

Daarbij betekent dit dat we met onze sweat equity-investering vertrouwen tonen in de toekomst van Innovino. We geloven sterk in de groeimogelijkheden van het bedrijf en zijn enthousiast om bij te dragen aan zijn succes. Bovendien is het voor ons een manier om ons commitment aan het bedrijf te tonen en te laten zien dat we klaar zijn om ons ten volle in te zetten voor het bereiken van de bedrijfsdoelen.

Dit engagement illustreert onze manier van werken en ons streven naar het creëren van duurzame waarde. Wij geloven in het opbouwen van sterke, langdurige relaties met onze partners en het bijdragen aan hun succes op de lange termijn.

Webshop ontwikkeling met WordPress, WooCommerce & Elementor

We begonnen met het bouwen van een op maat gemaakte webshop voor Innovino. Door WordPress en WooCommerce te gebruiken, creëerden we een intuïtieve, gebruiksvriendelijke webshop. We gebruikten Elementor, een WordPress-pagina bouwer, om de lay-out en stijl van elke pagina aan te passen, waardoor de webshop een unieke uitstraling kreeg.

Website optimalisatie, Hosting & beheer

Nadat de staging website akkoord was hebben we de laadsnelheid van de website geoptimaliseerd door samen te werken met Kinsta. Deze aanpak zorgde voor een betere prestatie van de website, wat de gebruikerservaring ten goede kwam.

Netwerken en Leadgeneratie met LinkedIn Automation

Om het netwerk van Innovino uit te breiden en hun producten onder de aandacht te brengen van potentiële klanten, hebben we LinkedIn-automatisering toegepast. Door het automatiseren van connectie verzoeken en berichten, konden we op een efficiënte manier contact leggen met potentiële inkopers, slijters en cadeauwinkels.

Omzet verhoging en bezoekers genereren met Daisycon & SEO software

Met Daisycon, een geavanceerde affiliate software, hebben we de webshop van Innovino kunnen promoten via een netwerk van aangesloten partners. Tegelijkertijd hebben we SEO-software ingezet om honderden SEO-geoptimaliseerde pagina’s te genereren, waardoor de online zichtbaarheid van Innovino aanzienlijk werd verbeterd.

Online Adverteren met Google Ads

Om de naamsbekendheid en zichtbaarheid van Innovino verder te vergroten, hebben we Google Ads ingezet. Door te adverteren op Google Shopping en op basis van specifieke zoekwoorden, konden we het bereik van Innovino aanzienlijk uitbreiden.

Sociale media optimalisatie en content creatie met Canva

Voor de sociale media kanalen van Innovino hebben we een aangepaste Canva-template gemaakt. Hiermee kon Innovino gemakkelijk aantrekkelijke en consistente afbeeldingen creëren voor elke post op LinkedIn, Facebook en Instagram.

Bereik vergroten met Facebook Ads

Daarnaast hebben we ook Facebook Ads gebruikt om de zichtbaarheid van Innovino op social media te vergroten. Deze strategie resulteerde in een groter bereik en meer aanvragen via de website.

Het resultaat: Digitale groei en succes

Onze geïntegreerde strategie heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd voor Innovino. Ze zijn nu een gevestigde naam bij tal van relatiegeschenkenbureaus en hebben dankzij onze LinkedIn-strategie een grote klant binnengehaald. Deze samenwerking leidde zelfs tot een reis naar Italië om een eigen wijn en label te produceren voor een opdrachtgever, waarvan wij het ontwerp mochten verzorgen.

Bovendien heeft Innovino een gestage groei in hun webwinkelverkopen gezien, met elke week meerdere bestellingen. Dit groeiende succes is een krachtige getuigenis van onze uitgebreide digitale samenwerking.

Bent u klaar om uw digitale transformatie te starten? Neem contact met ons op en laten we samenwerken om uw digitale potentieel te realiseren.

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
LinkedIn